This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

FØDSELSDAG | SPAR 20-70% PÅ ALT

Guide: Hvordan vokser man sine ben selv?

Er du også blevet træt af at barbere dine ben på daglig basis uden rigtigt at opleve det store resultat, fordi din ben allerede begynder at stikke dagen efter. Så har vi løsningen til dig.

Med et startsæt fra Waxday kan du helt selv effektivt fjerne uønsket hår fra hele kroppen. Ikke nok med at det giver et langtidsholdbart resultat i helt op til 3-4 uger, så vil du også opleve at voksbehandling på sigt kan svække de hårvækst på de områder, hvor du ikke ønsker hårvækst, da du med voksbehandling rykker hårene ud fra roden, sammenlignet med traditionelle barberinger, hvor du blot skærer hårene over ved hudoverfladen. 


 I denne guide vil vi have fokus på, hvordan du nemt kan fjerne din uønsket hår på benen. 

Gode råd til før du vokser dine ben selv

Vi har samlet et par gode råd til dig, som du bør have i overvejelserne før du går igang med at vokse dine ben selv derhjemme. 

1: Vær forsigtig første gang 

Det er vigtigt, at du første gang du vokser dine ben, at du holder dig til vores anvendelsesguide til at vokse dine ben selv, og ikke får følelsen af, at det er noget du nemt kan klare uden. 

2: Sørg for at dine hår har den rigtige længde inden din voksbehandling

Det er vigtigt, at dine hår har den korrekte længde på minimum 3 mm før du giver dig i kast med at fjerne uønsket hår derhjemme med waxday. Denne længde er et krav før at vores voks kan få fat i din hår. Hård voks er ikke ligesom blød voks, som tager fat i huden og skader huden. Vores voks tager kun fat i dine hår, og derfor er det vigtigt, at dine hår en vis længde før at du bruger vores hårfjerningsprodukt. 

3: Undgå at vokse hvis du har travlt

Det er vigtigt at du finder god tid til at vokse dine ben før du giver dig i kast med vores hårfjerningsprodukt. Dette gælder især første gang du skal bruge et effektivt hårfjerningsprodukt som hård voks er. Med tiden bliver du bedre til at bruge det, og ved hvor langt tid en behandling tager, men i starten er det en god ide at sætte lidt tid af til din voksbehandling. 

3: Påfør en baby olie på dine ben inden din behandling

Ved at påføre en babyolie på dit område, hvor du ønsker at fjerne uønsket hår, vil du opleve at din voksbehandling afgiver meget mindre smerte, da den i højere grad for fat i dine hår og ikke klistrer sig på samme måde til din hud. 

Sådan vokser du dine ben selv

For at gøre din voksbehandling af dine ben til en leg, så har vi lavet en “step by step”-guide, som vi blot kan følge slavisk, for at opnå det perfekte resultat med din voksbehandling.  

STEP 1: Kom dine voksperler i din perlevamer

Fyld din heater med en passende mængde Waxday™ Beans. Vi plejer at sige, at en pose med 100 gram Waxday Beans svarer til en behandling af et ben.

STEP 2: Indstil din perlevarmer

Indstil din perlevarmer til den højeste mulige temperatur og lad derefter dine Waxday™ Beans smelte til en flydende masse. 

STEP 3: Når dine voksperler er smeltet

Når dine Waxday™ Beans er helt smeltet, skruer du din perlevarmer ned til 75°c (167°f), og venter derefter til at din voks-masse er kølet ned til den respektive temperatur på 75°c (167°f). For at teste om temperaturen er passende, kan du tage en lille påføringspind og smøre en lille mængde voks på din finger for at teste om voksen har en passende temperatur, som ikke er for varm til din hud eller for hård og kold. 

STEP 4: Undgå at spild voks udover gryden

Som et godt tip til at tage voksen ud af heateren, så anbefaler vi, at du stikker påføringspinden ned i gryden med voksen, hvorefter du stille og roligt løfter pinden op imens du drejer den rundt, så den voks, som normalt ville glide af pinden og ud på gryden, sørger du for bliver drejet rundt om pinden i stedet. På den måde får du mest muligt voks på pinden og samtidig undgår du at dryppe voks ud på ydersiden af heateren, som er besværlig at rengøre. 

STEP 5: Påfør voksen på dine ben

Med voks på pinden i den rette temperatur, kan du påføre den på det sted, hvor du ønsker at fjerne dit uønsket hår. Det er vigtigt, at du påfører voksen med hårenes groretning og sørger for at dreje pinden forsigtigt rundt, imens du presser pinden mod huden og påfører voksen. På den måde kan du lægge et jævnt lag, som er nemt at fjerne, og samtidig efterlader du ingen rester. På større områder, kan det være en god ide at påføre et lille tykt lag i den modsatte ende af den ende, du startede med at påføre, ved at påføre et lille lag på tværs. Det kan gøre det nemmere at få fat i voksen, når den skal fjernes.

STEP 6: Vent til voksen er tør 

Efter du har påført voksen, skal du vente indtil voksen er størknet. Her kan du, hvis du har flere områder der skal vokses, passende påføre vores Waxday™ Beans på andre områder, imens dit oprindelige område størkner.

STEP 7: Riv voksen af dine ben

Når voksen er størknet, så er den klar til at blive revet af. Det er vigtigt, at du sørger for at rive mod hårenes groretning og at det gør det i ét hurtigt ryk, for at opnå det bedste resultat.

STEP 8: Påfør Aloe Vera Gel 

Efter din behandling, kan du passende påføre vores Aloe Vera Gel for at blødgøre din hud. (Vores Aloe Vera Gel købes separat) 

Har du spørgsmål til din voksbehandling af dine ben?


Skulle du have spørgsmål til vores guide til voksbehandling af ben, så er du mere end velkommen til at skrive en mail til os på info@waxday.dk 

God råd til efter du har vokset dine ben selv

Som med mange andre behandlinger, så er dine handlingere efter du har fjernet uønsket hår fra dine ben, også afgørende for resultatet af din voksbehandling af dine ben. Derfor har vi lavet en liste over gode ting du kan gøre efter en voksbehandling af dine ben, men samtidig har vi også lavet en liste over ting du bør ungå umiddelbart efter din voksbehandling af dine ben. 

Hvad er en god ide at gøre efter en voksbehandling af dine ben?

Vi har lavet en liste med gode råd til hvad du kan gøre efter en voksbehandling for at få det bedst resultat med din voksbehandling. 

1: Påfør en kølende Aloe Vera Gel

Påfør en gel baseret på naturlige beroligende ingredienser som Aloe vera eller tea tree olie kan hjælpe med at lindre vokset hud. Du kan anvende dem regelmæssigt i et par dage efter din voksbehandling for at pleje og køle din hud i dagene efter din behandling.

2: Prioriter løst tøj og naturlige stof

Umiddelbart efter din voksning skal du sørge for at bære løst tøj. Hvis du lige har vokset bikinilinjen eller en brasiliansk, så tag et par friske behagelige underbukser på. Dette er for at undgå sved og friktion, som kan øge risikoen for irritation eller infektion. På samme måde vil valget af naturlige fibre som bomuld være meget skånsommere for huden end syntetiske stoffer som spandex eller polyester, som ikke tillader huden at ånde

Hvad skal man ikke gøre efter en voksbehandling af dine ben?

Vi har også samlet en liste over ting vores anbefalinger, til hvad vi mener, du bør holde dig fra efter en voksbehandling. 

1: Undgå at røre ved huden lige efter en behandling, selvom den ser blød ud

De naturlige olier på huden, som kan blive overført ved berøring, kan tilstoppe porerne, og de bakterier, der normalt er på din hud, kan øge risikoen for infektion. Modstå fristelsen til at ridse eller røre ved voksede områder, hvis du vil undgå bumser eller andet irritation efter en voksbehandling.

2: Undgå kontakt med saltvand

Vi anbefaler, at man mindst venter 48 timer efter en voksbehandling, før man bader i saltvand. Saltvand kan sensibilisere din hud endnu mere og forårsage irriteret hud og bumser på nyvokset hud. Klor fra en pool kan også irriterer følsom hud efter en voksbehandling og pool-områder kan indeholde bakterier, der kan irritere din hud, især efter en voksbehandling, når din “nyvokset” hud er meget følsom. 

3: Vi anbefaler at mindske fysisk aktivitet

Vi anbefaler, at man undgår unødvendig motion efter en voksbehandling. Sved kan nemlig irritere din skrøbelige hud efter en voksbehandling. Hvis du træner, og du ikke kan holde pause, så anbefaler vi, at man forsøger, så vidt muligt, at lave let træning de efterfølgende 48 timer efter en voksbehandling. 


Vi anbefaler også, at man undgår seksuel aktivitet i mindst 48 timer efter en intim voksning.

4: Rør ikke ved indgroede hår

Selvom tilfælde af indgroede hår er sjældnere ved voksning end ved barbering, så er det vigtigt at nævne, at hvis du bemærker indgroede hår efter voksning, skal du lade dem være i mindst 48 timer, og derefter eksfoliere det voksede område forsigtigt, med fokus på de indgroede hår. Bagefter kan du påføre en antiseptisk creme. Hvis eksfoliering ikke fjerner det indgroede, så prøv en lotion til indgroede hår.

Hvorfor vælge et startsæt fra Waxday til at fjerne uønsket hår fra mine ben?

Har du besluttet dig for at skifte dine daglige kampe med skrabere ud med et effektivt hårfjerningsprodukt, hvor vi kan nøjes med at fjerne uønsket hår en gang fra 3-4 uge, så har vi hos Waxday lige det produkt du leder efter.

Vi har nemlig udviklet et effektivt hårfjerningsprodukt til hele kroppen, som sørger for at du er hårfri i helt op til 3-4 uger efter din voksbehandling. 


Ikke nok med at vores hårfjerningsprodukt er effektivt, så har vi også sørget for, at vores hårfjerningsprodukt er skånsomt for din hud. Det har vi, fordi vi synes at irriteret hud er mindst lige så slemt som uønsket hår, så hvorfor skifte det ene ud med det andet.