This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

FØDSELSDAG | SPAR 20-70% PÅ ALT

Hvad er forskellen på blød og hård voks?

Voksning er en af de mest populære måder at fjerne uønsket kropsbehåring. Det er hurtigt, nemt og langtidsholdbart - fordi det rykker dine hår ud ved hårroden, hvilket resulterer i et resultat der holder længere sammenlignet med en traditionel barbering som blot skærer hårene over ved hudoverfladen.

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfter med voks til hårfjerning derhjemme, så er det vigtigt at du først og fremmest kender forskellen på de forskellige typer voks, som kan bruges til at fjerne uønsket kropsbehåring. 

Der findes nemlig to forskellige typer:

 • Hård voks
 • Blød voks 

Selvom begge typer efterlader din hårfjerning med et godt resultat, så er hård voks bedre for mindre og sensitive områder og blød voks er bedre til større områder såsom din ben.

I dette blogindlæg vil vi gøre dig klogere på forskellen på hård voks og blød voks ved at kigge dybere på fordele og ulemperne ved begge typer.

Hvad er hård voks? 

Hvis du vil opnå det blødeste resultat med din hårfjerning, så er hård voks uden tvivl det bedste valg for dig. Det skyldes, at hård voks klæber sig til hårene mere end det klæber sig til huden, hvilket gør at hård voks er det bedste valg, hvis du for eksempel døjer med sensitiv hud. 

Fordi hård voks næsten kun klæber sig til hårene, så kan du gentagende gange behandle det område, hvor du ønsker at fjerne dit uønsket hår, uden at skade din hud.

Som det ligger i navnet, så er hård voks tykkere end blød voks og virker ved at tørre på din hud. Når den hårde voks tørrer på din hud, så vil den klæbe sig til dine hår, hvorefter du effektivt kan rykke den hårde voks af sammen med dine hår helt ned til 3 mm. 

Det er vigtigt, når man kigger på hård voks, at man samtidig sikrer sig imod allergener, da produktet naturligt er i tæt kontakt med huden. Overraskende mange voksprodukter til hårfjerning indeholder nemlig et mere allergifremkaldende ingrediens ved navn rosin eller kolofonium, som stemmer fra saften fra fyrretræer og grantræer. denne ingrediens kan være rigtigt hård for huden og resultere i irriteret hud og røde knopper. Vi mener bestemt at det er mindst lige så vigtigt at efterlade huden sund og rask udover at fjerne sit uønsket hår. Derfor er vores voks udviklet uden ingrediensen rosin samtidig med at vi har fjernet parfumen og alle unødvendige farvestoffer, som blot har en negativ effekt på din hud. Det allergifremkaldende ingrediens rosin har vi erstattet med en oliebaseret løsning, som faktisk også efterlader din hud dejlig blød efter en behandling. 

Hård voks er især god til mindre og sensitive områder, såsom bikini-linjen, under armene og i ansigtet. Dette skyldes at hård voks i mindre omfang klæber sig til huden som den bløde voks gør.

Vores Waxday voks er dog samtidig god til større områder, da vi har udviklet vores voks til at være meget fleksibel at arbejde med. 

Fordele og ulemper ved hård voks

Fordele:

 • Hård voks er mere hudvenligt, da det klæber sig mest til dine hår.
 • Du har ikke brug for strips for at fjerne voksen.
 • Det er mindre smertefuldt sammenlignet med blød voks.
 • Fjerner flere små og fine hår end blød voks

Ulemper:

 • Normal hård voks kan tage langt tid at påføre på større områder (vores voks er meget fleksibel og derfor relativt mindre tidskrævende)
 • Det skal opvarme til den rette temperatur inden påføring ( nemt med vores Premium Beans )

Hvordan bruger man hård voks?

Hvis du føler at hård voks er noget for dig, så har vi her en kort guide til hvordan du bruger det:

 1. Opvarm en passende mængde hård voks til 75°c. Dette er super nemt med vores temperaturtilpassende Heater.
 2. Påfør den med en passende størrelse påføringspind på det område du ønsker at fjerne det uønskede hår.
 3. Lad voksen størkne helt, hvorefter du kan rive voksen af mod hårenes groretning i et hurtigt tempo. 
 4. Påfør efterfølgende Aloe Vera Gel på det område du har vokset, da det blødgør og nedkøler din hud. 

Er du mere nysgerrig på hvorledes man bruger hård voks, så kan du læse hele vores guide lige her.

Er du klar til at give dig i kast med hård voks til din hårfjerning?

Start nu

Hvad er blød voks? 

Blød voks klæber sig modsat hård voks både til dine hår og din hud, hvilket betyder at efter en behandling med blød voks, så vil det yderste hudlag bliver rykket med af sammen med dine hår. En voksbehandling med blød voks er derfor en mere smertefuld behandling sammenlignet med hård voks, som i et mindre omfang klæber sig til huden. 

Modsat den hårde voks, så er det nødvendigt at bruge strips til at rive den bløde voks af. Dette efterlader ofte din hud rød og irriteret.

Med blød voks kan man ikke lave en efterbehandling, hvis alle hårene ikke skulle være kommet med ud, da den bløde voks som sagt rykker det yderste lag hud af, som typisk efterlader din hud irriteret og derfor skrøbelig i forhold til at give det en ekstra behandling.

Blød voks kan kun bruges på større områder såsom ben, ryg og arme, da det er som sagt ikke skåner din hud i lige så stort omfang som hård voks. 

Fordele og ulemper ved hård voks 

Fordele

 • Effektivt på større områder, såsom ben, ryg og arme.
 • For det meste billigere end hård voks
 • Kan påføres med lavere temperatur

Ulemper

 • Du skal bruges strips for at fjerne voks og hår
 • Det noget mere smertefuldt end hård voks
 • Der er en større risiko for irriteret hud efter en behandling
 • Der er en større risiko for at skade din hud ved forkert brug.

Hvordan bruger man hård voks?

Hvis du mener at blød voks er dit næste hårfjerningsprodukt, så har vi lavet en lille guide til dig:

 1. Rengør det område du ønsker at vokse
 2. Hvis nødvendigt, så skal du opvarme voksen til den anbefalet temperatur
 3. Påfør voksen jævnt i et tyndt lag i dine hårs groretning
 4. Påfør en strips ovenpå voksen, hvorefter du mod hårenes groretning kan rive din strip af.

Afgørelsen: Blød vs Hård voks

I første omgang kan man sige, at både hård voks og blød voks gør det de skal, nemlig effektivt at fjerne uønsket hår.  

Hård voks er mere hudvenligt, især på sensitive områder som for eksempel intim, under armene eller i ansigtet. Blød voks er meget effektivt på større områder, men derimod ikke så sund for din hud, da den også rykker noget af din hud med af. Vores hårde voks fra Waxday er dog udviklet til at være meget fleksibelt, hvilket gør at det også er godt til større områder. Hård voks er også praktisk fordi det kan bruges på hele kroppen uden at skulle have et alternativ til nogle af de mere sensitive områder, som er nødvendigt hvis du skulle foretrække blød voks. 

Hvis hårfjerning med voks er nyt for dig, så vil vi klart anbefale dig at starte ud med hård voks, da der er langt mindre risiko for at skade huden. 

Er du klar til at prøve kræfter med vores hårde voks fra Waxday?

Med vores Waxday Startsæt får du en Heeater med indbygget termostat, hvilket gør det super nemt at sikrer dig den rette temperatur på din voks, så den hverken er for kold eller for varm. Derudover er den udviklet med en non-stick gryde, hvilket gør at den er super nem at rengøre efterfølgende. 

Vores voks, er udviklet til at give dig en effektiv hårfjerning samtidig med at du skåner din hud. Dette har vi gjort ved at erstatte det mest allergifremkaldende ingrediens fra de traditionelle farverige voksperler med et oliebaseret alternativ, som faktisk også efterlader din hud dejlig blød. Derudover har vi fjernet parfume og farvestoffer, som blot sælger produktet bedre og er usundt for din hud på samme tid. 

Kom igang med Waxday