This store requires javascript to be enabled for some features to work correctly.

SUMMER SALE | SPAR 20-70% PÅ ALT

Voks vs. Barbering: Hvad er den bedste metode til hårfjerning?

Skal jeg vokse eller barbere mine uønsket hår væk? Det er et typisk spørgsmål, som mange, både mænd og kvinder, står over for, når de undersøger mulighederne for optimal hårfjerning af uønsket hår. Disse to metoder er nemlig de mest populære metoder til at fjerne uønsket hår på, men er der en grund til at næsten alle professionelle klinikker bruger voks? Er det fordi de mener at dette er den bedste måde at fjerne uønsket hår på. Det vil vi forsøge at gøre dig klogere på i dette indlæg.


I artiklen vil vi gøre dig klogere på fordele og ulemper ved voks vs. barbering og diskutere hvilken hårfjerningsmetode der vil passe bedst til dig. Hvad er fordelene og ulemperne ved hver type for din hud, din pengepung og din travle hverdag. Det vil altså sige at vi ikke vil konkludere i dette blogindlæg, om det er bedst at vokse eller barbere sig, men vi vil derimod fokusere på om det er bedst at vokse eller barbere sig for dig. Det er nemlig meget op til den enkelte om de foretrækker hårfjerning ved barbering eller voksbehandling. I denne artikel vil vi derfor blot sørge for at du får den information du har brug for, for at tage den bedste beslutning for dig, så du kan have en god følelse i maven, næste gang du giver dig i kast med hårfjerning.


Hvad er barbering?


Barbering er en metode du bruger til at fjerne uønsket hår med ved brug af en barberskraber eller -maskine. Det specielle ved at barbere sig, er at du skærer hårene over i højde med hudens overflade.  Det er den mest udbredte metode i verden til at fjerne uønsket hår. Hvis man har en barberskraber eller -maskine i høj kvalitet, kan du, hvis du er heldig, skærer hårene over på en måde, som gør dem usynlige på din huds overflade, hvilket kan give dig en glat hud i 1-4 dage, alt afhængig af hvor du barberer dig.


Typisk bruger mænd barbermaskiner eller skraber til at barbere deres ansigtshår, og kvinder bruger dem til at fjerne hår over hele kroppen. Barbering eksfolierer let huden ved at fjerne døde hudceller under barbering og gøre plads til nye. 


Hvad er voksning?


Voksning er en metode til at fjerne uønsket hår, hvor man opvarmer en voks til den rette temperatur, så det får en flydende konsistens. Herefter påfører man den på et område, hvor man ønsker at fjerne sit uønsket hår. Så snart hårvoksen er størknet man kan hurtigt rykke det af, hvor man også vil rykke de fastsiddende hår i voksen af ved roden. Der findes to populære voksprodukter til hårfjerning, som er blød voks og hår voks. 


Blød voks er en traditionel voks form, der kræver strips til fjernelse af voks, der placeres over voksen på huden og derefter trækkes af for at fjerne voks fra huden. Når strimlen trækkes, fjerner voks håret på din hud. Når du vokser store områder af kroppen, skal du bruge flere strimler.


Voksning med hård voks er blandt mange mennesker favoritten, når det kommer til valget mellem hård voks og blød voks, da der ikke kræves nogen strips for at trække voks af huden igen. I stedet påføres hård voks på huden, og når det er størknet, så kan det trækkes af ved at rykke direkte i voksen. 


Voksning eksfolierer også huden ved at fjerne døde hudceller. Sammenlignet med barbering, så vil en voks i god kvalitet faktisk eksfolierer huden mere og efterlade den endnu mere blød og glat i helt op til 4 uger. 


Hvor lang tid holder en voksbehandling vs. en barbering?


Der er mange forskelle mellem voksning og barbering af uønsket hår, men en af de mest markante forskelle, er hvor længe effekten af en behandling varer. Barbering er en kortvarig metode til at fjerne hår, fordi håret bliver skåret tæt på hudens overflade og ikke ved hårroden som er tilfældet ved brug af hårfjerningsvoks. Hvor mange gange du skal barbere dig, varierer fra person til person og i forhold til hvilket område du barberer. Typisk kan folk barbere sig hver anden til fjerde dag på kroppen, selvom nogle mennesker måske finder det nødvendigt at barbere sig hver dag.


På den anden side betragtes voksbehandling som en semi-permanent hårfjerningsmetode, da den fjerner dine hår helt nede ved hårroden. Dette giver dig mulighed for at forblive hårfri meget længere sammenlignet med barbering. Du kan være hårløs efter voksning fra to til fire uger, afhængigt af hvor hurtigt dit hår vokser. Det vil siges at jo flere gange man bruger hårvoks, jo tyndere vokser hårene ud og dermed vil resultat have et længerevarende effekt med tiden.


Fordi hår tager længere tid om at gro ud igen, når du vokser dig i stedet for at barbere dig, giver det dig mulighed for at bruge mindre tid på at bekymre dig om hårfjerning og mere tid på at være produktiv med andre ting. Dette er en af de mange fordele ved at vokse sig frem for barbering, og det er især vigtigt for travle fagfolk, mødre, fædre og alle, der ikke ønsker at blive holdt tilbage ved at skulle barbere sig hver anden dag.


I dette tilfælde er voksning bedre end barbering. Da voksning varer længere end barbering, vil vi sige, at voks tager sejren. Hvis du vågner sent en dag og ikke har tid til at barbere dine ben, skal du muligvis overveje hele dit outfit til dagen. Hvis dine ben er vokset, betyder det ikke noget, hvornår du vågnede, da dit brusebad ikke behøver at bestå af at bruge ekstra tid på barbering!


Tidsforbrug: Voksning vs. barbering


Folk barberer sig normalt omkring eller i løbet af deres badetid og bruger normalt cirka 10-15 minutter på at gøre det, uanset om det er barbering af ansigt, ben, underarm eller intime områder - længere hvis det er dem alle. Dette ser måske ikke ud som meget lang tid, men hvis du finder dig selv barbering hver dag eller hver anden dag, vil du se, at du bruger en hel del tid på barbering.


 


Voksning kan ikke udføres under brusebadet, og hvor lang tid det tager at vokse afhænger af følsomheden på din hud og typen af ​​voks session, der udføres. Selvom det tager længere tid at blive vokset end at barbere sig, skal du muligvis kun tage voks hver anden uge. Hvis du vokser konsekvent, vil det tage længere tid, før dit hår vokser tilbage, og dit hår kan også blive tyndere end før! Dette resulterer i hurtigere sessioner og sparer dig mere tid. 


Prisen for barbering vs. voks


Barbering betragtes som billigere end voksning, fordi alt, hvad der er brug for, er et barberblad og måske en barbercreme eller lignende produkt.


At vokse professionelt er vejen at gå, hvis du vil have de absolut bedst mulige resultater for din hud. Intet slår at blive vokset af en dygtig æstetiker, der specialiserer sig i voksfjerning af hår. At blive vokset hver anden uge kan dog også være den dyreste mulighed, selvom det kan være det værd, hvis din bekymring er overlegne resultater.


Selvom du kan vælge at vokse derhjemme, kan de oprindelige omkostninger være høje, men over tid vil voksning være billigere end barbering. For at vokse derhjemme har du brug for følgende forsyninger for at komme i gang. Grundlæggende ville omfatte dit valg af voks, voksvarmer og applikatorpinde, hvis du gik efter hård voks, du tilføjede ikke-vævede voksstrimler til blandingen, hvis du brugte blød voks eller et voks-voks-system. Du har også brug for plejeprodukter før og efter voks. Og selvom disse ting alle kan findes på Starpil-webstedet, er der ingen sammenligning mellem at gå til en uddannet professionel til dine behov for kropsvoks.


I dette tilfælde er voksning bedre end barbering? Hvis du har et budget, så er barbering den bedste mulighed for dig, fordi det kan gøres hvor som helst til enhver tid med en pris på forhånd mellem et par dollars og $ 20 afhængigt af de produkter, du bruger. Men hvis dine prioriteter er langvarige resultater og et job udført rigtigt, opvejer fordelene ved voksning mod barbering.


Er det bedst at vokse eller barbere bestemte områder?


Lad os gå over nogle af de mest populære kropsområder, hvor barbering kontra voksning kommer i tvivl. Sandheden er, at fordelene ved barbering i forhold til voksning afhænger af, hvor du har brug for hårfjerning.


Voks vs. barbering i ansigtet


For en mand går barbering af overlæben mod voksning af den (eller resten af deres skæg) til barbering. Mange mænds overskæg og skæg er bare alt for tykke til at blive vokset. Smerten ville være intens, og selvom håret kunne blive tyndt overarbejde, kan vi bare sige, at barbering stadig vinder. For kvinder er barbering af overlæben vs. voksning uafgjort afhængigt af hvor tykt deres hår er. Begge giver lignende holdbare resultater, da håret der kan vokse hurtigere end benhår. Det er ikke sandt, at håret vokser tykkere tilbage efter barbering, så dette er helt op til præference og hudfølsomhed. I resten af ansigtet, især panden, kan voksning være vinderen.


Fordelene ved voksning vs barbering i øjenbrynene ville gå til den uddannede professionelle, der vil få dine bryn på fleek, ikke på eek med en stor barberkniv.


Voks vs. barbering på intime områder


Fordelene ved voksning vs barbering af kønsbehåring eller en bikini voks vs barbering går til voksning. At have en uddannet professionel, der kan nå, hvor solen ikke skinner, slår ved at gøre origami-yoga i brusebadet for at komme til de nederste regioner. Derudover har du ikke brug for at komme "alt deroppe" hver anden dag, som du måske med barbering. Dette er alt efter præference, men hvis du er gået til en professionel for dette, er chancerne, du måske sætter pris på fordelene ved voksning vs barbering på denne.


Voks vs. barbering under armene


Denne koger ned til, om du vil fjerne hår fra underarmene ASAP i brusebadet hver dag eller to, eller gå efter længerevarende resultater med voksning hver anden uge. Det samme gælder for barbering af voksende brysthår versus barbering. Selvom du med voks får mere glatte resultater længerevarende end barbering, som kan gøre du kan ende ud i et skulle barbere dig ofte.


Voks vs. barbering af ben 


Dette går ind i den samme kategori voksning mod skamhår; vil du nå og vil du nå der hver anden dag eller deromkring. Hvis du vil have mere glatte resultater, skal du gå længere med voksbehandling.


Opsummering af voks vs. barbering Voks vs. barbering

Voks

Barbering

Nødvendige redskaber

Heater, påføringspinde og voks

Skraber og barberskum eller lignende

Proces

Lad voksen størkne på din hud indtil den kan trækkes af og dermed rykke hårene op ved hårroden. 

Glid barberskraberen over din hud for at skære hårene over

Bedst til

Hele kroppen - samme voks kan bruges 

Hele kroppen - kræver flere skrabere 

Smerteniveau

Moderat

Minimal

Potentielle eftervirkninger*

Irritation, rødme, udslæt, allergisk reaktion,

kløe, irritation, snit fra barberkniv, betændelses i hårsækkene, indgroede hår

Resultatets varighed

3-4 weeks

1-4 days

Ca. omkostninger

Ca. 499,-

Vores startsæt 399,- (til to behandlinger)

129,- for en barberskraber

399,- for en barbermaskine

Hudtyper

Alle hudtyper

Alle hudtyper

Hårtype

Alle

Alle

Hårlængde (minimum)

3mm

Any


*relativ lav risiko ved brug af vores allergivenlige voksperler


Konklusion 


Barbering og voksning er de to vigtigste metoder, der bruges til at fjerne uønsket hår, og begge har deres respektive styrker. Når vi ser nærmere på fordele og ulemper ved barbering kontra voksning, kan vi se, at voksbehandling er den bedste metode til at fjerne hår, hvis du vil have de allerbedste resultater.


Når man ser en uddannet professionel, sætter voksing en stopper for grimme barberknopper, kløe og hyperpigmentering, der får områder af kroppen til at blive mørkere end resten.


 Ja, barbering kan redde dig, når der er en uventet fest eller begivenhed, som du vil deltage i. Efter at have læst fordelene ved voksning mod barbering er det stadig klart, hvorfor æstetikere og andre hudfagfolk vil anbefale voksning over barbering. Barbering er en hurtig løsning, men voksning er det bedste!